carles_sastre_csc
Sastre: “des de la CSC volem una educació pública, de qualitat, democràtica, integradora i solidària. Una educació en català, òbviament, que sàpiga compaginar el creixement de les persones amb les necessitats socials.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Hem entrat en un context en què hem d’estar pràcticament en mobilització constant”  |  “La immersió garanteix la cohesió social a tots els nivells”

Carles Sastre, secretari general d’Intersindical-CSC, comparteix la importància de la mobilització que es farà el 14 de juny que ve i que esdevindrà un crit a favor de l’escola en català.
Per què és important participar en la mobilització del 14-J convocada per Som Escola?
Perquè en el context en què estem entenem que el tema lingüístic, de defensa del català i de l’ensenyament en aquesta llengua, és un dels temes cabdals. Hem entrat en un context en el qual entenem que hem d’estar pràcticament en mobilització constant. La del 14-J és una mobilització per un dels elements fonamentals de la Catalunya del present i del futur, la qüestió lingüística, i, per tant, hem de ser-hi perquè estem compromesos tant amb el present com amb el futur d’aquest poble.
Què reivindiquen des del sindicat?
Reivindiquem dues coses: que la immersió lingüística és una línia vermella, un element sobre el qual no es pot revenir, i ens manifestem perquè es retirin totes les lleis que interfereixen en el model educatiu català.
Com valora l’actuació del Departament d’Ensenyament?
Diu més que no pas fa. No ha acabat de decidir si estem en un model públic concertat o privat i bàsicament, en la qüestió de sentències sobre la immersió, està una mica entrampat amb tot l’entramat polític.
Quin hauria de ser el model educatiu adient de l’escola catalana?
Entenem que ha de ser una educació pública, de qualitat, democràtica, integradora i solidària. Una educació en català, òbviament, que sàpiga compaginar el creixement de les persones amb les necessitats socials i, sobretot, que tingui uns docents de primera qualitat, cosa que esdevé un dels reptes més importants.
Per què és important mantenir el model d’immersió lingüística?
Tenim una societat molt diversa i la immersió és un dels pocs elements que garanteixen la cohesió social a tots els nivells.
@cscIntersindical-CSC14J,Carles Sastre,CSC,llengua,medis,mobilització,sindicalisme,SomEscola                              'Hem entrat en un context en què hem d'estar pràcticament en mobilització constant'  |  'La immersió garanteix la cohesió social a tots els nivells' El Punt Avui 14/05/14 00:00 - BARCELONA - Adriana Domínguez Carles Sastre, secretari general d'Intersindical-CSC, comparteix la importància de la mobilització que es farà el...SOM el sindicat independentista i de classe