bolivia"
El responsable de relacions internacionals de la CSC, Sergi Perelló -a la dreta a la foto- exposant el procés d’independència català als companys i les companyes de la CSUTCB.

 

El responsable de relacions internacionals de la CSC, Sergi Perelló, s’ha desplaçat a Bolívia entre el 28 de maig i el 4 de juny per a participar en l’intercanvi de solidaritat entre la CSUTCB i el sindicat independentista.

La Confederació Sindical Catalana (CSC) duu a terme accions de solidaritat sobre el terreny de fa força anys a diversos països del continent americà. Concretament treballa en la defensa dels drets humans i la formació sòcio-laboral i política amb organitzacions sindicals de Colòmbia, l’Equador i Bolívia.

En aquesta ocasió la CSC ha pogut participar in situ de diverses jornades de formació sindical per a quadres de la Confederació Sindical Única de Treballadors i Pagesos de Bolívia (CSUTCB) dins el programa Centre de Formació Sindical (CEFOCAL) amb seu al departament de Cochabamba.

Les jornades de formació es duen a terme a les instal·lacions que la CEFOCAL disposa a la ciutat de Cochabamba o als municipis amb implantació del sindicat.

Una de les esmentades jornades de formació es dugué a terme al municipi d’Aiquile amb la presència de 43 dirigents pagesos quítxues de la CSUTCB vinguts d’arreu del país andí.

La jornada també serví per a exposar per part de la CSC davant els dirigents sindicals quítxues el procés de sobirania del Principat de Catalunya i especialment el referèndum d’independència del proper 9 de novembre acordat pel Parlament català.

Val a dir que l’impacte de les accions de solidaritat que duen a terme en conjunt la CSC i la CSUTCB a Bolívia ha servit els darrers anys per a formar milers de sindicalistes de base per a esdevenir quadres capaços de d’assumir de manera eficaç el funcionament i el creixement de la CSUTCB a tot el país. Diversos dels sindicalistes de base beneficiaris de la formació han arribat a ser diputats del partit MAS – IPSP (Moviment al Socialisme – Instrument Polític per la Sobirania dels Pobles) de l’actual president Evo Morales a l’Assemblea Nacional de Bolívia o regidors a diverses viles i ciutats.

 

@cscInternacionalBolívia,CSUTCB,formació sindical,independència,Internacionalisme,MAS,solidaritat  El responsable de relacions internacionals de la CSC, Sergi Perelló, s'ha desplaçat a Bolívia entre el 28 de maig i el 4 de juny per a participar en l'intercanvi de solidaritat entre la CSUTCB i el sindicat independentista. La Confederació Sindical Catalana (CSC) duu a terme accions de solidaritat sobre...SOM el sindicat independentista i de classe