El Primer ministre de l'estat francès Manuel Valls  | Foto: agències |  Contingut: Nació Digital |
El Primer ministre de l’estat francès Manuel Valls | Foto: agències | Contingut: Nació Digital |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El propi ministre d’Economia havia reclamat diumenge a Hollande un canvi en la línia econòmica de l’executiu

Informa: Nació Digital

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha presentat aquest dilluns al president de la República francesa, François Hollande, la dimissió en bloc del seu govern, constituït tot just a l’abril. A continuació, Hollande li hauria demanat que continués, reclamant-li que constitueixi un nou executiu “en coherència amb les orientacions que ell mateix li ha definit per al país”.

La crisi de govern té lloc just després de les dures crítiques del ministre d’Economia, Arnaud Montebourg, a les polítiques econòmiques d’Hollande, que li reclamava rellançar les polítiques de creixement. Valls va anunciar ahir mateix que Montebourg havia creuat “una línia vermella”, per bé que el ministre d’Educació, Benoît Hamon, va tancar files amb el d’Economia.

Montebourg, a més, no va escollir un escenari neutre per formalitzar les seves crítiques a Hollande, sinó que ho va fer en el marc de la Festa de la Rosa del PS francès.

El deute, a l’origen de la crisi de govern

La setmana passada, Hollande va assegurar a Le Monde que no tenia cap intenció de canviar la seva política econòmica, dictada per Berlín. Ahir, el ministre d’Economia el va contradir, reclamant que es “fes passar a un segon pla la reducció dogmàtica dels dèficits”, una crítica que va ser interpretada com una desautorització en tota regla a Hollande.

@cscInternacionalestat francès,govern,internacional,retallades                          El propi ministre d'Economia havia reclamat diumenge a Hollande un canvi en la línia econòmica de l'executiu Informa: Nació Digital El primer ministre francès, Manuel Valls, ha presentat aquest dilluns al president de la República francesa, François Hollande, la dimissió en bloc del seu govern, constituït tot just a l'abril. A...SOM el sindicat independentista i de classe