Huber_Llibertat
El dirigent sindical Huber Ballesteros ha estat, en els darrers anys, responsable de diversos projectes de drets humans duts a terme a Colòmbia per part de la CSC

El dirigent sindical Huber Ballesteros ha estat, en els darrers anys, responsable de diversos projectes de drets humans duts a terme a Colòmbia per part de la CSC  |   Ballesteros, membre del Comitè Executiu del principal sindicat de Colòmbia, CUT, vicepresident de la principal força pagesa, FENSUAGRO així com de la Junta del moviment social i polític per la pau Marcha Patriòtica, fou detingut a Bogotà l’agost de 2013.

Una àmplia gamma d’organitzacions Europees han postulat al dirigent sindical colombià empresonat, Huber Ballesteros, al prestigiós premi de la ‘*Silver Rose’ (Rosa de Plata) de la xarxa d’ONG “Solidar”.

Entre les organitzacions que proposen Ballesteros hi ha diverses organitzacions del Regne Unit, la República d’Irlanda i dels parlaments britànic i europeu: la Central Sindical Britànica (TUC), que representa més de 6 milions de treballadors, el Grup Sindical del Parlament que compta amb més de 250 parlamentaris, el Grup Parlamentari d’Amics de Colòmbia (amb més de 80 parlamentaris), Lord John Monks, Tony Lloyd el Comissionat de Policia de la ciutat de Manchester, i els sindicats Unite, Unison i GMB – els tres més grans del Regne Unit.La seva postulació també la va fer la Bancada Laborista del Parlament Europeu.

A nivell europeu hi donen suport diverses entitats com ara la CES o la FSESP (federació sindical europea de serveis públics). A nivell mundial el suport s’estén a la PSI (Federació sindical mundial de treballadors del sector públic) i Industriall. En total aquestes organitzacions representen a més de 80 milions de treballadors al món.

En la seva carta de postulació el Grup Sindical de Parlamentaris del Regne Unit va destacar que “en un país on les amenaces de mort es prenen de debò, Huber va ser un dels dirigents sindicals més amenaçats. Va ser obligat a sempre viatjar amb escortes. Malgrat això va ser un d’aquells que obertament van organitzar i van dirigir accions industrials de masses a Colòmbia en 2013, i fou poc després d’això que ell va ser detingut i acusat de terrorisme i rebel·lió.”.

La central Sindical Britànica (TUC) en la seva postulació va escriure “La seva detenció va venir dies abans que hagués d’haver-se dirigit al congrés de la *TUC com un convidat internacional especial. El seu empresonament ha estat condemnat per la CSI i molts parlamentaris del Regne Unit i Europa.”
Solidar és una xarxa d’ONG que s’esforça per defensar a aquells que es dediquen a defensar els drets dels més vulnerables. La xarxa té més de 60 organitzacions-membres de 27 països.

@cscInternacionalBallesteros,Colòmbia,cooperació,CSC,drets humans,solidaritatEl dirigent sindical Huber Ballesteros ha estat, en els darrers anys, responsable de diversos projectes de drets humans duts a terme a Colòmbia per part de la CSC  |   Ballesteros, membre del Comitè Executiu del principal sindicat de Colòmbia, CUT, vicepresident de la principal força pagesa, FENSUAGRO així com...SOM el sindicat independentista i de classe