Manifestació per la pau convocada per la Marcha Patriótica
Manifestació per la pau convocada per la Marcha Patriótica

Comunicat   |   Colòmbia: la Intersindical-CSC denuncia l’ingrés a presó de 13 activistes socials i en reclama la seva immediata posada en llibertat.

El país andí viu un moment polític marcat per les negociacions de pau que estan duent les FARC i l’Estat colombià a l’Havana (Cuba). Paral·lelament, a Colòmbia, l’estat continua vulnerant drets fonamentals i perseguint els diversos agents socials que lluiten per la defensa dels drets humans i la transformació social.

Des de la Intersindical-CSC, amb l’experiència que ens proporciona treballar des del terreny durant molts anys, hem denunciat en múltiples ocasions els assassinats i agressions de tot tipus que pateixen els nostres companys sindicalistes colombians.

Avui expressem, altre cop, el nostre suport a les 13 persones detingudes el passat 10 de juliol i posteriorment ingressades a presó, tot exigint-ne la immediata posada en llibertat.

Així mateix, volem fer arribar la nostra solidaritat als companys de Marcha Patriótica i Congreso del los Pueblos.

Intersindical-CSC
Països Catalans
21 de juliol de 2015

 

Accions contra el Congreso de los Pueblos i la Marcha Patriótica

Els jutjats de Paloquemao (Colòmbia), continuen sent escenari quotidià de concentracions des que van ser detinguts líders socials del Congreso de los Pueblos i més recentment de Marxa Patriòtica. Organismes de drets humans denuncien seguiments i amenaces.

La Fiscalia General va imputar càrrecs que exposen als detinguts a penes que van dels 22 als 30 anys de presó. Per la seva banda, les 13 persones del Congreso de los Pueblos suposadament implicades en els fets que se li imputen es van declarar innocents adduint que es tracta d’un “fals positiu judicial” – El “fals positiu” és una pràctica que consisteix en manipular proves per a associar persones, víctimes, amb l’activitat de les guerrilles. Aquesta pràctica arriba fins el punt de vestir amb uniforme de la guerrilla líders camperol o estudiants assassinats.

Les persones detingudes adverteixen que “s’està volent criminalitzar la protesta social” i els advocats de la defensa insisteixen que el procés s’ha desenvolupat amb irregularitats per part de la Fiscalia.

“Hi ha seguiments il·legals en contra de familiars dels defensors; també dels llocs i oficines de treball d’algunes de les organitzacions de drets humans estan sent vigilades. Tenim coneixement per fonts d’alta credibilitat d’un pla d’acció en contra d’organitzacions i defensors de drets humans, en el qual pretén vincular-los amb les insurreccions tant de les FARC com de l’ELN. És un pla que s’estén a membres del Movimento Social y Político Marcha Patriótica i del Congreso de los Pueblos. Això inclouria la possibilitat de violacions de domicili, intercepcions il·legals, seguiments, i inclusivament la possibilitat d’atemptar de manera violenta contra defensors i integrants del moviment social “, adverteix Manuel Garzón, advocat de la Comissió Justícia y Paz.

@cscAcció SocialColòmbia,comunicat,drets humans,internacional,Marcha Nacional,solidaritatComunicat   |   Colòmbia: la Intersindical-CSC denuncia l’ingrés a presó de 13 activistes socials i en reclama la seva immediata posada en llibertat. El país andí viu un moment polític marcat per les negociacions de pau que estan duent les FARC i l’Estat colombià a l’Havana (Cuba). Paral·lelament, a Colòmbia, l’estat...SOM el sindicat independentista i de classe