La XIX trobada del Foro de São Paulo se celebrà del 31 de juliol al 4 d'agost a Mèxic
La XIX trobada del Foro de São Paulo se celebrà del 31 de juliol al 4 d’agost a Mèxic

La XXI reunió del Foro de São Paulo, l’organització internacional que agrupa els partits i organitzacions d’esquerres i progressistes d’Amèrica Llatina i el Carib, ha aprovat aquest dissabte una declaració a favor del dret a decidir del poble català i de reconeixement del caràcter excepcional i constituent de les eleccions catalanes del 27 de setembre.

La proposta, que ha traslladat el delegat català al Foro, David Minoves, en nom d’Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya-Verds, Esquerra Unida i Alternativa i la Candidatura d’Unitat Popular, afirma que els partits polítics que participen a la reunió del Foro a Mèxic donen suport a ‘tots els processos d’emancipació nacional que s’expressen de manera pacífica i democràtica’.

El text resol:

“Los partidos políticos participantes en el XXI Encuentro del Foro de São Paulo, reunidos del 29 de julio al 1 de agosto en la ciudad de México, ante el proceso radicalmente democrático que ha iniciado el pueblo de Cataluya con el objetivo de decidir su futuro político a través de las urnas

Resuelven:

El Foro de São Paulo reconoce y apoya el derecho de autodeterminación de los pueblos, y por su mismo caracter internacionalista, apoya todos los procesos de emancipación nacional que se expresan de manera pacífica y democrática.

Dado que el gobierno de España se niega a reconocer el derecho a decidir del pueblo catalán, y dado que ha declarado inconstitucional el proceso participativo realizado el 9 de noviembre de 2014 en Catalunya que conto con el apoyo del Foro de São Paulo en su XX Encuentro, reconocemos que las elecciones catalanas previstas para el 27 de setiembre de 2015 tendrán un carácter excepcional y constituyente.

El XXI Encuentro del Foro de São Paulo insta al Estado español a que reconozca el resultado de las elecciones del 27 de setiembre y que se establezca un diálogo entre las instituciones del Estado español y las instituciones catalanas emanadas de los respectivos procesos electorales, con el fin de encontrar las condiciones que garanticen el ejercicio democrático del derecho a decidir del pueblo catalán”.

El suport del Foro de São Paulo continua sent el suport internacional més rellevant al procés català, ja que agrupa els partits polítics que governen a països com Argentina, Xile, Uruguai, Brasil, Bolívia, Equador, Veneçuela, Nicaragua, El Salvador i Cuba, entre d’altres.

A més, es va aprovar a Mèxic DF a Declaració final del IV Encuentro Parlamentario del Foro de Sao Paulo, que es refereix al sobiranisme català com un ‘moviment que omple d’esperança’ i reconeix, al seu torn, el caràcter plebiscitari del 27S, perquè els catalans ‘puguin decidir el seu futur polític en llibertat’.

@cscInternacional27S,eleccions,Foro de Sâo Paulo,independència,internacionalitzacióLa XXI reunió del Foro de São Paulo, l'organització internacional que agrupa els partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib, ha aprovat aquest dissabte una declaració a favor del dret a decidir del poble català i de reconeixement del caràcter excepcional i constituent de les...SOM el sindicat independentista i de classe