Foto: agències
Foto: agències

Les fàbriques van contractar a personal a un ritme més lent a l’octubre, al nivell més baix en un any

Madrid. (Reuters) .- El sector manufacturer espanyol va créixer a l’octubre al seu ritme més lent des de desembre de 2013 i la creació d’ocupació en aquest àmbit es va desaccelerar al seu menor nivell en un any, segons va mostrar dilluns una enquesta empresarial. L’Índex de Gerents de Compres de Markit (PMI) de les empreses manufactureres es va situar en 51,3 a l’octubre des 51,7 al setembre, encara que va marcar el seu vintè tercer mes consecutiu per sobre de la línia de 50 punts que separa el creixement de la contracció.

Les fàbriques van contractar a personal a un ritme més lent a l’octubre, segons Markit, amb el subíndex d’ocupació caient a 50,7 a l’octubre des 52,7 del mes anterior. Va ser la lectura més baixa des d’octubre de 2014.

Els economistes enquestats per Reuters esperaven de mitjana que l’índex pugés a 52,0. “Sembla ser que el sector manufacturer espanyol va a acabar l’any de manera tímida, ja que els ritmes de creixement de la producció, les noves comandes i l’ocupació han disminuït intensament en els últims mesos”, va dir l’economista de Markit Andrew Harker.

Espanya celebra eleccions generals el 20 de desembre i “és probable que les pròximes eleccions resultin en certa cautela entre les empreses i clients per igual, mentre esperen veure el resultat de la votació de desembre”, va dir Harker.

No obstant això, les noves comandes van augmentar lleument, encara que a un ritme lleugerament més ràpid que al setembre, gràcies a la sòlida expansió de les noves comandes per a exportacions. Al seu torn, les comandes pendents de realització van augmentar per primera vegada en tres mesos durant l’octubre, tot i que a un ritme marginal, de manera que la taxa de creació d’ocupació va disminuir per tercer mes consecutiu fins a la més feble en un any.

@cscEconomiacreixement,crisi,descens,economia,indústria,manufacturaLes fàbriques van contractar a personal a un ritme més lent a l'octubre, al nivell més baix en un any Madrid. (Reuters) .- El sector manufacturer espanyol va créixer a l'octubre al seu ritme més lent des de desembre de 2013 i la creació d'ocupació en aquest àmbit es va...SOM el sindicat independentista i de classe