Presentació pública de l'Acord de Pau per Colòmbia a l'Havana (Cuba)
Presentació pública de l’Acord de Pau per Colòmbia a l’Havana (Cuba)

Jornades “Colòmbia caminant cap a la Pau amb justícia social”.

Pica damunt la imatge per ampliar el programa

Les jornades se celebraran els dies 3, 10 i 20 de novembre -resta una 4a sessió per confirmar- a les poblacions de Vic, L’Esquirol i Centelles.

El 20 de novembre el company del Secretariat nacional de la Intersindical-CSC i activista pels Drets Humans Sergi perelló, impartirà una de les jornades l’Ateneu Collsacabra de l’Esquirol.

Programa de les jornades:

Sessió inaugural – Dijous 3 de novembre: exposició fotogràfica “Colòmbia. Un xoc” i col·loqui amb degustació de menjar colombià. A càrrec de Julio Lamaña -va fer tasques d’acompanyament internacional el 2015- se celebrarà al Rest. Coop. “La Cuca”.

2ona sessió – Dijous 10 de novembre: “La lluita de les organitzacions camperoles” a càrrec de Yenly Méndez, advocada, especialista en desenvolupament rural i defensora dels Drets Humans. Se celebrarà al Centre Cívic Can Pau Rava de Vic.

3era sessió – Diumenge 20 de novembre: “Procés de pau i futur a Colòmbia” a càrrec de Sergi Perelló, membre del Secretariat nacional de la Intersindical-CSC, activista pels Drets Humans i membre d’IAP.

4rta sessió – per confirmar: “L’Acord de Pau i l’acompanyament internacional” a càrrec de Yezid Artera i Juanjo Giner.

 

 

Seminari “Drets Humans, una visió pràctica: el cas de Colòmbia”

Pica damunt la imatge per ampliar el programa
Pica damunt la imatge per ampliar el programa

A la Universitat de Barcelona se celebrarà la sisena edició del seminari “Drets Humans, una visió pràctica: el cas de Colòmbia” els dies 8, 10, 15 i 17 de novembre.

Es planteja dissenyar un espai de coneixement a partir de l’anàlisi de l’actual Procés de Pau, en el que el model territorial, la jurisprudència interna i la participació internacional es troben en un moment de transformació.

El programa recull les sessions següents:

1era sessió – Dimarts 8 de novembre: “Construcció de pau des del territori: l’experiència de les organitzacions camperoles” a càrrec de Yenly Méndez, advocada, especialista en desenvolupament rural i defensora dels Drets Humans.

2ona sessió – Dijous 10 de novembre: “Casos de desaparició forçada: Reptes del Post-Conflicte” a càrrec d’Edison Cuellar, advocat representant de víctimes en casos d’execucions extrajudicials i desaparicions forçades.

3era sessió – Dimarts 15 de novembre: “Justícia transicional, víctimes i Drets Humans al procés de negociació” a càrrec d’Enrique Santiago, advocat i assessor de les FARC a la mesa de negociacions per la Pau a l’Havana

4rta sessió – Dijous 17 de novembre: “Prevenció, protecció i pressió internacional. L’experiència catalana” a càrrec de Michaela Albarello, Luz Nelly Palacios i Ona Orra.

@cscInternacionalAcord de Pau,ColòmbiaJornades “Colòmbia caminant cap a la Pau amb justícia social”. Les jornades se celebraran els dies 3, 10 i 20 de novembre -resta una 4a sessió per confirmar- a les poblacions de Vic, L'Esquirol i Centelles. El 20 de novembre el company del Secretariat nacional de la Intersindical-CSC i activista pels...SOM el sindicat independentista i de classe