pobinf

Font: Europa Press

Gairebé 385 milions de nens de tot el món viuen en situació de pobresa extrema, un escenari especialment preocupant quan es tracta de menors de cinc anys, segons un estudi realitzat de forma conjunta pel Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i el Grup del Banc Mundial.

L’informe ‘Eradicar la pobresa extrema: la situació dels nens’ posa sobre la taula que el 19,5% dels nens dels països en desenvolupament viuen en llars amb menys d’1,90 dòlars al dia. La dada cau al 9,2% quan es tracta d’adults, la qual cosa demostra l’afectació “desproporcionada” de la pobresa sobre la població infantil.

“Els nens no solament tenen més probabilitats de viure en situació de pobresa extrema, sinó que a més són els més perjudicats pels seus efectes”, ha subratllat en un comunicat el director executiu d’UNICEF, Anthony Lake. En aquest sentit, ha advertit que “són els pitjor aturats dels pitjor aturats”.

A tot el món, gairebé 385 milions de nens vivien en 2013 en situació de pobresa extrema. Per Lake, “resulta xocant que la meitat de tots els nens de l’Àfrica Subsahariana i un de cada cinc nens dels països en desenvolupament estiguin creixent en situació de pobresa extrema”.

La situació s’agreuja entre els menors de cinc anys: un de cada cinc viu en llars extremadament pobres. Lake ha subratllat que la situació d’aquests petits és “àdhuc pitjor” que per a la resta de menors d’edat, tenint en compte que “les privacions de les quals són víctimes afecten al desenvolupament dels seus cossos i les seves ments”.

és de vital importància reforçar les inversions en educació, salut, aigua neta, sanejament i infraestructures i a treballar per evitar una “recaiguda en la pobresa”, situació relativament freqüent quan esdevenen sequeres, malalties o inestabilitats econòmiques

La directora del Departament de Pràctiques Mundials de Reducció de la Pobresa i Promoció de l’Equitat del Grup Banc Mundial, Ana Revenga, ha cridat a “invertir específicament en els primers anys”, amb iniciatives com l’atenció prenatal per a mares embarassades, programes per al desenvolupament en la primera infància, escolarització de qualitat, aigua neta, sanejament adequat i atenció mèdica universal.

L’única forma de trencar el “cicle de pobresa intergeneracional”, ha afegit, pansa per “millorar aquests serveis i garantir que els nens d’avui puguin tenir accés a oportunitats laborals de qualitat quan els arribi el moment”.

L’estudi analitza la situació en 89 països -el 83% de la població del món en desenvolupament- i dibuixa un escenari dispar per regions. Així, l’Àfrica Subsahariana registra les pitjors taxes en matèria de pobresa extrema infantil, properes al 50%, seguida d’Àsia Meridional, amb al voltant d’un 36%.

La pobresa s’enceba també amb les comunitats més apartades, segons l’informe. Almenys quatre de cada cinc nens que viu en situació de pobresa extrema es troben en zones rurals.

És de vital importància reforçar les inversions en educació, salut, aigua neta, sanejament i infraestructures i a treballar per evitar una “recaiguda en la pobresa”, situació relativament freqüent quan esdevenen sequeres, malalties o inestabilitats econòmiques.

@cscAcció Socialacció social,pobresaFont: Europa Press Gairebé 385 milions de nens de tot el món viuen en situació de pobresa extrema, un escenari especialment preocupant quan es tracta de menors de cinc anys, segons un estudi realitzat de forma conjunta pel Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i el Grup...SOM el sindicat independentista i de classe