25nweb

25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere   — Manifest de la Intersindical-CSC

PER UNA REPÚBLICA CATALANA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES,  A LA FEINA I ARREU!

Aquest any, com cada any per aquestes dates tornem a fer recompte de les dones assassinades per raó de gènere. Tornem a denunciar els feminicis, les violències masclistes inherents al sistema capitalista i que prenen multitud de formes: econòmiques, polítiques, culturals, etc.  I no passa res. Hi tornem cada any i el recompte de polítiques efectives per a l’eradicació de les violències masclistes sempre és més petit que el nombre de dones assassinades, que els drets i lleis conculcades. Lleis que normalment són més formals que una altra cosa. Algunes s’aproven però tanmateix no es desenvolupen o implementen per falta de recursos i més habitualment per manca de voluntat política o, com en el cas de la Llei d’Igualtat aprovada pel parlament de Catalunya, per suspensió per part del TC.

cartell25n2016
Pica damunt la imatge per ampliar el cartell

A les portes de la construcció de la República Catalana, cal tenir ben presents quines són aquestes violències que no ens permeten desenvolupar-nos com a éssers lliures en una societat lliure, per aspirar a construir una República d’iguals. Una República radicalment lliure.

I per eradicar les violències masclistes de socarrel, cal en primer lloc identificar-les, visibilitzar-les. Reconèixer per exemple com a violència masclista la que s’exerceix sobre la dona en el món laboral i que és té moltes cares. De vegades exercint-se de manera descarnada, però més sovint soterrada sota aspectes formals més amables o més interioritzats.

Per construir aquesta República d’iguals, ens cal en primer lloc subvertir l’opressió econòmica, origen primer de totes les violències. Fer polítiques socials que parteixin d’aquests  principis bàsics:

  • Repartiment del treball. Eliminar les desigualtats verticals (sostre de vidre) i horitzontals (25% de decalatge, de mitjana, entre el sou d’un home i el d’una dona).
  • Repartiment de la riquesa.
  • Reconeixement i remuneració dels treballs invisibilitzats, realitzats de manera aclaparadora per dones: feines de la llar, de cures, etc…

Des de la Intersindical-CSC ens solidaritzem amb les víctimes de les múltiples violències masclistes i en especial amb aquelles que les pateixen en forma d’agressió directa als seus cossos. I assumim plenament el Manifest de consens de la Plataforma unitària contra les violències de gènere,

Emplacem els i les nostres afiliades, així com al conjunt de la classe treballadora catalana a participar de totes les convocatòries contra les violències masclistes que les diferents organitzacions feministes convoquen al voltant del 25 de novembre, dia internacional Contra la Violència de Gènere.

PER LA REPÚBLICA CATALANA FEMINISTA

Intersindical-CSC,

25 de novembre de 2016

@cscAcció Social25N,acció social,feminisme,igualtat,mobilització,solodaritat,Violència de gènere25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere   -- Manifest de la Intersindical-CSC PER UNA REPÚBLICA CATALANA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES,  A LA FEINA I ARREU! Aquest any, com cada any per aquestes dates tornem a fer recompte de les dones assassinades per raó de gènere. Tornem a denunciar...SOM el sindicat independentista i de classe