Camperols desplaçats fugint de les milícies paramilitars
Camperols desplaçats fugint de les milícies paramilitars

“Veus que no callen”, és el títol de l’informe que l’ENS (l’Escola Sindical de Colòmbia) acaba de presentar Bogotà, en el marc de la III Trobada del sindicalisme per la pau. És un repàs de les violacions als drets humans dels i les sindicalistes colombians en el període 2010 i 2015, és a dir, és un balanç del Govern de Juan Manuel Santos en matèria de violència antisindical.

A manera de balanç, el panorama es veu clarobscur. Si bé la violència contra sindicalistes ha anat baixant, i és important destacar-ho, encara hi ha casos greus que entorpeixen l’activitat sindical. I la impunitat dels crims contra el sindicalisme segueix invariable, hi ha molt poca millora. En els 5 anys avaluats hi ha hagut un avanç prou minso: s’ha passar del 98% d’impunitat al 95%.

Segons els registres de l’ENS, en aquest període hi ha hagut almenys 3.016 violacions de la vida, llibertat i integritat de membres d’organitzacions sindicals. Les dades són les següents: 186 homicidis, 101 atemptats, 22 desaparicions forçades, 2.093 amenaces, 293 fustigacions, 191 desplaçaments forçats i 89 detencions arbitràries. 712 d’aquestes violacions van ser contra dones i 2.304 contra homes.

Resum informe: http://ail.ens.org.co/informe-especial/voces-no-callan/

Informe complet: http://www.ens.org.co/lee-y-aprende/lee-y-descarga-nuestras-publicaciones/derechos-humanos-violencia-antisindical/

@cscInternacionalColòmbia,conflicte,sindicalistes assassinats'Veus que no callen', és el títol de l'informe que l'ENS (l’Escola Sindical de Colòmbia) acaba de presentar Bogotà, en el marc de la III Trobada del sindicalisme per la pau. És un repàs de les violacions als drets humans dels i les sindicalistes colombians en el període 2010...SOM el sindicat independentista i de classe