L’any 2019 va ser un any d’un important creixement per al projecte de sindicalisme republicà i de contrapoder de la Intersindical-CSC, força que va augmentar la quantitat de delegades i delegats de 342 fins a 811. Així ho ratifiquen les dades oficials d’eleccions sindicals fetes públiques recentment pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb xifres del 31 de desembre de l’any passat.

Un notable ascens gràcies a la confiança de les treballadores i els treballadores i de la contínua feina a gran quantitat de centres laborals, en paral·lel a la convocatòria de tres vagues generals durant l’any passat i la implicació en nombroses lluites per a la millora de les condicions socials i laborals de la gent treballadora, la igualtat entre dones i homes, la fi de qualsevol discriminació per raó d’orientació sexual, origen o qualsevol altre motiu, la superació d’un model productiu i econòmic depredador del medi i el clima, o la consecució de la República catalana.

D’aquesta manera, la Intersindical-CSC va incrementar en 469 la representació durant el 2019 -xifres que inclouen l’evolució de sindicats amb qui es manté un protocol de relacions, com la Federació d’Estalvi de Catalunya-, més que duplicant la seva representació i duplicant també l’increment del segon sindicat que més va créixer, la USOC, amb 221. En tercer lloc, la CGT va guanyar 109 delegades i delegats, i pel que fa als vuit principals sindicats del país, CCOO en va sumar també 46; Fetico, 32; i la IAC, 19. Per contra, CSIF i UGT en van perdre 8 i 30, respectivament.

Podeu llegir el document sencer aquí

@cscAcció SocialL'any 2019 va ser un any d'un important creixement per al projecte de sindicalisme republicà i de contrapoder de la Intersindical-CSC, força que va augmentar la quantitat de delegades i delegats de 342 fins a 811. Així ho ratifiquen les dades oficials d'eleccions sindicals fetes públiques recentment pel Departament...SOM el sindicat independentista i de classe