El col·lectiu de doctorands en lluita de les universitats públiques catalanes i centres de recerca, el SEPC i assemblees d’estudiants entre altres sindicats d’estudiants, han fet una crida a la Vaga el pròxim 21 d’octubre, per denunciar la precarietat creixent del sistema universitari al nostre país.

La Intersindical-CSC hem decidit adherir-nos a aquesta vaga, convocada per la CGT, perquè considerem que cal lluitar contra la precarietat i exigir, des de tots els fronts de manera sistemàtica i sostinguda, polítiques educatives que garanteixin una universitat pública catalana de qualitat al servei del conjunt del nostre poble:

Garantint el professorat necessari, amb condicions laborals estables i salaris justos, adequats a les funcions de docència i recerca que desenvolupen, el contrari posa en risc les persones i la qualitat de la docència i recerca.

D’igual manera cal garantir l’estabilitat del PAS i adaptar els nivells salarials al cost de la vida.

impulsant polítiques per garantir l’accés gratuït a la universitat amb un sistema de redistribució just dels impostos que gravi la riquesa.

Capdavantera en l’ensenyament i la recerca amb perspectiva de gènere, en mesures equitatives de corresponsabilitat i de conciliació amb l’objectiu entre altres, de garantir la presència de les dones en tots els estaments, àmbits i òrgans de decisió de la comunitat universitària. Hem de situar la universitat a l’avantguarda en la lluita i l’acció contra les violències masclistes.
Així com garantir radicalment l’ús del català a les aules.

Hem de lluitar per una universitat crítica i no supeditada a cap poder fàctic i que pugui actuar amb total llibertat. La Universitat Pública Catalana que volem ha d’estar al servei del poble i no supeditada a cap estament estatal, ni econòmic.

Per avançar cap a la Universitat Republicana que volem, la Intersindical-CSC ens adherim a aquesta vaga convocada el 21 O. Us animem a seguir-la i a ser presents en les diverses accions i mobilitzacions que es convoquin per aquella jornada. En especial el suport al judici en realció al 4rt any de contracte al professorat investigador en formació.
Per fer front a la precarietat endèmica a les universitats cal mobilitzar-se des de la màxima unitat d’acció entre tots els qui lluitem cada dia per millorar les condicions laborals del personal universitari i revertir les polítiques de precarització creixent.

– Per subvertir la crisi educativa,
– Per defensar els drets laborals,
– Per avançar cap a la plena sobirania que ens permeti construir la universitat que volem,

SORTIM AL CARRER. FEM VAGA

@cscAcció SocialEl col·lectiu de doctorands en lluita de les universitats públiques catalanes i centres de recerca, el SEPC i assemblees d'estudiants entre altres sindicats d’estudiants, han fet una crida a la Vaga el pròxim 21 d’octubre, per denunciar la precarietat creixent del sistema universitari al nostre país. La Intersindical-CSC hem decidit...SOM el sindicat independentista i de classe