El Tribunal Suprem ha decidit torna a jutjar el ‘cas Bateragune’, invalidat pel Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg per haver vulnerat el dret a un judici imparcial a Rafa Díez, exsecretari general del sindicat basc LAB, i a altres quatre condemnats (Arnaldo Otegi, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta y Arkaitz Rodríguez) que en total van complir, íntegrament, 31 anys de presó.

Des de la Intersindical-CSC mostrem la nostra solidaritat amb la majoria sindical basca, que torna a patir la venjança del poder judicial espanyol, i tornem a demanar una solució política i democràtica per a les nacions basca i catalana. En aquest sentit, volem recordar el compromís que Díez ha tingut en la resolució pacífica del conflicte a Euskal Herria.

L’Estat espanyol segueix utilizant la justícia de forma injusta i sense abordar el dret a decidir dels pobles en termes democràtics i segueix violant els drets civils i polítics permanentment. La decisió de tornar a jutjar-los és un disbarat: demanem la fi de tots els judicis polítics i la llibertat dels presos condemnats per aquest motiu.

@cscInternacionalEl Tribunal Suprem ha decidit torna a jutjar el 'cas Bateragune', invalidat pel Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg per haver vulnerat el dret a un judici imparcial a Rafa Díez, exsecretari general del sindicat basc LAB, i a altres quatre condemnats (Arnaldo Otegi, Sonia Jacinto, Miren Zabaleta y...SOM el sindicat independentista i de classe